Αγία Παρασκευή

Γιάννης Σταθόπουλος: Η συναίνεση απαιτεί πράξεις, όχι λόγια

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους προσπαθούν να “μπλοκάρουν” τα έργα και την εξέλιξη στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, έστειλε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, καλώντας τους να συναινέσουν με πράξεις και όχι με λόγια.

“Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το συμφέρον της Αγίας Παρασκευής και των κατοίκων της. Ακριβώς γι’ αυτό εκείνοι που με ανακοινώσεις τους επιδεικνύουν έπαρση για την τελική ευτυχή κατάληξη όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί, χωρίς αυταρέσκεια και καταγγελογία. Ξέρουν ότι χωρίς συναίνεση δεν θα ψηφιζόταν καμία πρόταση.

Η συναινετική πρόταση της Δημοτικής αρχής, όπως και η στάση του συνόλου της Αντιπολίτευσης (παρά τις αρνητικές πρωτολογίες κάποιων) οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής για τη μείωση των τελών καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού για οικίες και καταστήματα στις 12/12/2018.

Στην ίδια συνεδρίαση υπενθυμίσαμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κληθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε ειδικές συσκέψεις:

Πριν από την απόκτηση Κτήματος- Οικίας Ιόλα

Με το Διευθυντή της Αστυνομίας για ζητήματα ασφάλειας στο Δήμο.

Για την παρουσίαση σχεδίων ανάπλασης της πλατείας Αϊ-Γιάννη.

Για το κληροδότημα «Πρίγγουρη» δύο φορές.

Για την αντικατάσταση φωτιστικών με led.

Για το ζήτημα ενοικίασης του «Γιαβάσειου» κληροδοτήματος
όπως και ότι έγινε αποδεκτή πρόταση που αφορούσε το πρώην Σινέ «Ανεμώνη», προτάσεις για τα τέλη πανηγυριού κ.ά.

Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε τον τρόπο ανταπόκρισης κάποιων πλευρών της Αντιπολίτευσης στις προσκλήσεις της Δημοτικής αρχής, όπως είναι επίσης χωρίς νόημα να περιγράψουμε αρκετές μη συναινετικές στάσεις για μεγάλα θέματα (Οικόπεδο Μακρή, Χριστούγεννα στην Κεντρική Πλατεία, Ιόλας κ.ά.). Δεν είναι αυτό το ζητούμενο των καιρών.

Εκείνο που επιβάλλεται είναι όλες οι πλευρές να αντιληφθούν ότι ο μηδενισμός και οι καταγγελίες πυροδοτούν κύκλους τοξικότητας και χωρίς πρόταγμα του ορθού λόγου, δεν συμβάλλουν στο σήμερα και το αύριο της πόλης μας“.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close