ΒριλήσσιαΠολιτικά

Βριλήσσια: Επίθεση υποψήφιου Δημάρχου σε δημοτική υπάλληλο

Καταγγελία εναντίον του κ. Γιάννη Πισιμίση, υποψήφιου της παράταξης “Νέα Πνοή” ο οποίος διαψεύδει μέσω social media

“Φραστική επίθεση” και “απειλές” από τον υποψήφιο Δήμαρχο Βριλησσίων, Γιάννη Πισιμίση δέχτηκε υπάλληλος του Δήμου, σύμφωνα με έγγραφη υπηρεσιακή αναφορά της ίδιας της εργαζόμενης καθώς και επιστολή διαμαρτυρίας του προϊσταμένου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων, ο οποίος έκανε λόγο για “εργασιακό μπούλινγκ”.

Διαψεύδει με ανάρτηση του στα social media ο κ. Πισιμίσης και απειλεί με μηνύσεις, παρά το γεγονός ότι οι καταγγελλόμενοι αναφέρουν ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώπιον πολλών παρευρισκομένων.

Αναμένεται ανακοίνωση και από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή αναφορά της υπαλλήλου του Δήμου Βριλησσίων, κας Ελένης Δροσοπούλου το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, παραμονή της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της “Νέας Πνοής”.

Σύμφωνα με την αναφορά, η κα Δροσοπούλου δέχθηκε “φραστική επίθεση με έντονες πιέσεις και απειλές”, ώστε να εγκαταλείψει την εργασία της ως υπεύθυνη λειτουργίας της αίθουσας Ν. Εγγονόπουλος στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) και να μεταβεί σε άλλο δημοτικό χώρο (σ.σ. στην αίθουσα Μουσών του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου) , προκειμένου “ο κ. Πισιμίσης να κάνει πρόβα για την εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξής του την Κυριακής 3/2, χωρίς προηγούμενη σχετική συνεννόηση και προγραμματισμό”.
Η κα Δροσοπούλου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της, “μετά από έντονες πιέσεις” που αναφέρει ότι δέχθηκε εκ μέρους του κ. Πισιμίση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει δίχως εναλλακτική δυνατότητα επιτήρησης την εκδήλωση την οποία προγραμματισμένα κάλυπτε ως υπεύθυνη λειτουργίας, για να διευκολύνει τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Πισιμίση να πραγματοποιήσει την πρόβα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

“ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ”

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αποδοκιμασία του περιστατικού απέστειλε προς τα θεσμικά δημοτικά όργανα διοίκησης και η υπηρεσία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Προϊσταμένου του Οργανισμού κ. Νικόλαου Γεωργιάδη καταγγέλλεται ότι, μετά την αποτυχία συνεννόησης μεταξύ του ΠΑΟΔΒ και του εκπροσώπου της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» και ιδιοκτητή τοπικής ιστοσελίδας που απηχεί τις απόψεις της παράταξης, κ. Αραμπατζόγλου, ακολούθησε, «εργασιακό μπούλινγκ» από τον «κ. Πισιμίση και την ομάδα του», για τη μετάβαση της δημοτικής υπαλλήλου στο Πνευματικό Κέντρο της οδού Κισσάβου.

Ακολουθεί η επιστολή του Προϊσταμένου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων:

“Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός οργανισμός Δήμου Βριλησσίων διοικείται από 15μελές συμβούλιο που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο .

Πρόεδρος έχει οριστεί η Ιωάννα Κυρίτση και προϊστάμενος έχει επιλεγεί ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες ο Νίκος Γεωργιάδης .

Ο πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός αν και υποστελεχωμένος, λειτουργεί κατά κοινή παραδοχή υποδειγματικά προσφέροντας σημαντικό έργο στα Βριλήσσια .

Δυστυχώς τα γεγονότα της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου και του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου ,από τον σημερινό δημοτικό σύμβουλο αρχηγό της παράταξης της αντιπολίτευσης και υποψήφιο Δήμαρχο κ Γιάννη Πισιμίση αμφισβήτησαν και παρέκαμψαν την ιεραρχία με ανάρμοστο τρόπο .

Συγκεκριμένα ενώ είχε παραχωρηθεί η αίθουσα Μουσών στην οδό Κισσάβου ,την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου για προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής πίτας στον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΝΟΗ ,το μεσημέρι ζητήθηκε μέσω εκπροσώπου , του κ Αραμπατζόγλου να πραγματοποιηθεί πρόβα της εκδήλωσης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου .Παρά τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής προτάθηκε από τον Οργανισμό να πραγματοποιηθεί η πρόβα της εκδήλωσης έως πριν την έναρξη της άλλης προγραμματισμένης εκδήλωσης στο ΤΥΠΕΤ δηλαδή έως 5.00 μ.μ. κατόπιν συνεννόησης προκειμένου να βρίσκεται στον χώρο η φύλακας.

Ο κ Πισιμίσης και η ομάδα του πήγαν στην αίθουσα Μουσών στην Κισσάβου λίγο πριν τις 5.00 χωρίς προηγούμενη συνεννόηση όπως είχε συμφωνηθεί με την πρόεδρο και καλούσαν την φύλακα επιμένοντας πως έπρεπε να είναι στην αίθουσα Μουσών και όχι στο ΤΥΠΕΤ . Σε συνέχεια αμέτρητων τηλεφωνημάτων σε εμένα, αν και δήλωσα πως βρισκόμουν εκτός Αθηνών ,και στην φύλακα και προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν την πρόβα , πήγαν στο ΤΥΠΕΤ και παρουσία μελών της Φιλαρμονικής που είχαν πρόβα , απειλούσαν την φύλακα και την πίεζαν προκειμένου να τους εξυπηρετήσει ασκώντας εργασιακό μπούλινγκ . Η φύλακας μετά από παρέμβαση και του δημάρχου, άφησε την προγραμματισμένη εκδήλωση στο ΤΥΠΕΤ χωρίς καμία επίβλεψη και πήγε στην αίθουσα Μουσών για περισσότερο από δύο ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ Πισιμίση και την ομάδα του και να κάνουν την απρογραμμάτιστη πρόβα .

Ο κ. Πισιμίσης δεν είναι απλά δημοτικός σύμβουλος ,είναι αρχηγός παράταξης και εκπροσωπεί μία ομάδα ,και διεκδικεί την δημαρχία του Δήμου Βριλησσίων .Ο ρόλος των δημοτικών αρχόντων είναι η σωστή διοίκηση του Δήμου με γνώμονα το κοινό καλό ,και όχι το προσωπικό συμφέρον, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση .Εάν μία απρογραμμάτιστη πρόβα κοπή πίτας μπορεί να είναι σε βάρος άλλης προγραμματισμένης εκδήλωσης ,με συμπεριφορές ανήκουστα πιεστικές και απειλητικές σε υπαλλήλους του Δήμου, παραβαίνοντας κάθε ιεραρχία τότε η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη . Συμπεριφορές εκτός ορίων από αιρετούς προς υπαλλήλους του Δήμου έιναι απαράδεκτες και προδίδουν έλλειψη ήθους και παιδείας στοιχεία απαραίτητα κάθε αιρετού.

Η παρούσα επιστολή σε καμία περίπτωση δεν έχει αντιπολιτευτική ή πολιτική χροιά ,έχει να κάνει καθαρά με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των εργαζομένων όπως οφείλουν απέναντί τους όλοι οι αιρετοί.

Νικόλαος Γεωργιάδης

Προϊστάμενος ΠΑΟΔΗΒ”

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Πισιμίσης με ανάρτηση του στα social media, διαψεύδει τον Προϊστάμενο του ΠΑΟΔΒ κ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας «το περιεχόμενο της (επιστολής) απολύτως ψευδές, εκτός πραγματικότητας και συκοφαντικό», καλώντας τον να αποσύρει την επιστολή του και, παράλληλα, «προειδοποιώντας» τον ότι «ειδάλλως του θέματος θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη».

Επισημαίνει κατηγορηματικά, δε, ότι οι σχέσεις του με τους δημοτικούς υπαλλήλους είναι και θα συνεχίσουν να είναι αρμονικές και «οικοδομημένες στο στοιχείο του αλληλοσεβασμού», διαβεβαιώνοντας ότι με τη συγκεκριμένη εργαζόμενη διατηρεί «άριστες και φιλικές σχέσεις». Κάτι, όμως, το οποίο έρχεται σε ολοφάνερη αντίφαση με την αναφορά της κας Δροσοπούλου για το εν λόγω συμβάν.

Στην ανάρτηση του ο κ. Πισιμίσης, εμμέσως (και μάλλον ασαφώς) αναφέρεται και στο ενδεχόμενο, ο κ. Γεωργιάδης να μην κινείται… «αυτοβούλως», αλλά έπειτα από «εντολές πολιτικών του προϊσταμένων», παρότι κάτι τέτοιο εν τέλει σημειώνει ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος ότι πιστεύει πως δεν συμβαίνει.

Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση κρίνεται ως σοβαρό και θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, τουλάχιστον, από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Κυρίως, όμως, με δεδομένη τη διάψευσή του από την εργαζόμενη του ΠΑΟΔΒ, οφείλονται και περαιτέρω αναλυτικές εξηγήσεις κι από τον ίδιο τον κ. Πισιμίση.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Πισιμίση:

«Ο προϊστάμενος υπάλληλος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Γεωργιάδης, προέβη πριν από λίγο σε επιστολή διαμαρτυρίας εναντίον μου και συνεργατών μου περί δήθεν απειλών που δέχτηκε η φύλακας του Πνευματικού Κέντρου (με την οποία διατηρώ προσωπικά άριστες και φιλικές σχέσεις) προκειμένου να μας ανοίξει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για δοκιμή της βίντεο παρουσίασης που θα κάναμε μια μέρα πριν την εκδήλωση του συνδυασμού μας στις 3/2. Την επιστολή διαμαρτυρίας αυτή επισυνάπτω προς ενημέρωση. Επειδή το περιεχόμενό της είναι απολύτως ψευδές, παντελώς εκτός πραγματικότητας και συκοφαντικό καλώ τον κύριο Γεωργιάδη να την αποσύρει.
Ειδάλλως του θέματος θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Οι σχέσεις μου με τους υπαλλήλους του Δήμου ήταν όλα αυτά τα χρόνια απολύτως αρμονικές, οικοδομημένες στο στοιχείο του αλληλοσεβασμού. Έτσι θα συνεχίσουν να είναι. Τον συγκεκριμένο κύριο όμως, που θέλω να πιστεύω ότι κινείται αυτοβούλως και όχι έπειτα από εντολές πολιτικών του προϊσταμένων, οφείλω να τον ενημερώσω ότι τόσο ο νομικός όσο και κυρίως ο ηθικός μας πολιτισμός δεν επιτρέπουν συμπεριφορές σαν την δική του».

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close